PGB

Steunpunt PGB

Met een persoonsgebonden budget (pgb) kan iemand die door ziekte, handicap of ouderdom zorg nodig heeft, zelf zorg inkopen. U bepaalt dan zelf wie u komt helpen, wanneer iemand u komt helpen en wat deze hulp precies doet.
Over het pgb zijn veel vragen. Waarvoor kan ik een pgb krijgen? Hoe vraag je het aan? Hoe beheer ik het toegekende budget? Welke administratie moet ik voeren? Hoe betaal ik de ingekochte zorg?
Zodra u pgb-houder bent komen er vragen over de administratie en de verantwoording. Moet de salarisadministratie gewijzigd worden als er een nieuwe beschikking komt? Hoe vul ik alle formulieren bij de (half)jaarlijkse verantwoording volledig, juist en op tijd in?
Wat moet ik doen als mijn zorgverlener ziek wordt? Wat moet ik doen als………?????
Allemaal vragen die een pgb-houder er nu net bij kan hebben.

Om de helpende hand te bieden heeft de Kruisvereniging een steunpunt pgb. Leden van de Kruisvereniging kunnen er terecht voor hulp, advies en informatie. Als het nodig is, komt de adviseur van het steunpunt bij u thuis langs om te helpen. De hulp is gratis.

Vragen? Informatie?  T: (0165) 55 59 15

De Kruisvereniging werkt samen met: