De Wijkzuster

Wat doet de wijkzuster?
De wijkzuster is het aanspreekpunt op het gebied van zorg en welzijn in uw wijk. U kunt met alle vragen over welzijn, zorg en wonen bij haar terecht. Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? Of maakt u zich zorgen over iemand anders? De wijkzuster kijkt samen met u welke ondersteuning het meest geschikt is en schakelt de juiste instantie in. dit kan hulp van de thuiszorg zijn, maar ze kijkt ook verder. Bijvoorbeeld naar hoe uw buren, familie, vrijwilligers of welzijnswerkers in uw omgeving een handje  kunnen helpen. Als spil in de wijk kent de wijkzuster uw woonomgeving, lokale zorgaanbieders en welzijnsvoorzieningen.

Wie is mijn wijkzuster?
In iedere wijk van iedere gemeente in West-Brabant is een wijkzuster actief. Bekijk hieronder wie de wijkzuster is in uw wijk:
Overzicht wijkzusters en werkgebied

De wijkzuster werkt vanuit de coöperatie. Wijkzuster West-Brabant. Zij is in dienst van 1 van de coöperatiepartners DAT, Stichting Elisabeth, Surplus, tanteLouise-Vivensis of TWB Thuiszorg met Aandacht. Desondanks heeft zij een onafhankelijke rol. Zij kan dus ook, op verzoek van de klant, andere zorgaanbieders inschakelen.

Hoe vind ik mijn wijkzuster?
Wilt u meer weten over de wijkzuster of een afspraak maken? Neem dan gerust contact op via info@wijkzustergroep.nl of via het algemene telefoonnummer van de wijkzusters in uw gemeente:
Gemeenten Breda, Etten-Leur, Zundert (076) 520 56 35
Gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht (0164) 260 617
Gemeenten Drimmelen, Oosterhout (0162) 426 843
Gemeenten Halderberge, Roosendaal, Rucphen (0165) 546 613
Gemeente Moerdijk (0168) 371 827
Gemeente Steenbergen (0167) 528 569
Gemeente Tilburg (013) 45 506 02

Uw wijkzuster is 24 uur per dag bereikbaar. U heeft geen zorgindicatie of eigen bijdrage nodig om een afspraak te maken.

De Kruisvereniging werkt samen met: